Waterfront Building

Företag

I framväxande affärsdistrikt

Såväl små som stora företag, organisationer och ambassader arbetar från Waterfront Building. Här är det nära till klimatsmarta kommunikationer, populära restauranger och förstklassiga mötesplatser – mitt i det framväxande affärsdistriktet kring Stockholms Centralstation.

Luftfartsverket, LFV

LFV är ett affärsverk med cirka 1 250 anställda som driver flygtrafiktjänst för civila och militära kunder vid 28 torn i Sverige samt vid två kontrollcentraler. Tillsammans med flygbolag och flygplatser ser LFV till att flyget spelar en viktig roll i samhället, för näringslivets behov av snabba transporter och människors önskan om nya upplevelser.

Deras lösningar för ännu säkrare och mer kostnadseffektiv flygtrafik uppmärksammas i omvärlden. Inom miljöområdet går de i bräschen för att minimera miljöbelastningen.

LFV är också verksamt internationellt. I Förenade Arabemiraten bedriver LFV flygtrafiktjänst vid fem flygplatser och genom dotterbolaget LFV Aviation Consulting säljer man kunnande inom flygtrafiktjänstområdet i framför allt Mellanöstern och Asien.

2009 etablerade LFV tillsammans med danska Naviar, NUAC. Sedan 1 juli 2012 har NUAC haft ansvaret för driften på tre kontrollcentralerna i Köpenhamn, Malmö och Stockholm. NUAC sysselsätter cirka 750 medarbetare som är utlånade av LFV och Naviair.

Officiell Webbsida: www.lfv.se